Estesante Clinic

Fulya: 0533 067 49 50

Bakırköy: 0530 073 40 97

Akasya: 0533 616 05 46

Akasya Prime: 0533 598 05 46

Beylikdüzü: 0530 509 05 46

Mail: info@estesanteclinic.com

Dolgu

Yüz Dolgusu Nedir?

Ciltte yaşa bağlı olarak önce ince çizgiler, ardından kırışıklıklar ve sarkmalar oluşuyor. Yüz dolguları; bahsi geçen bu sorunların ortadan kaldırılması, ayrıca yüze şekil veya hacim verilmesi amacıyla dolgu tedavisi uygulanıyor. Cilt altında eriyebilen bir yapıda olan dolgular, tercihe göre geçici veya yarı kalıcı çözüm sunuyor.

Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Kişinin ihtiyacı ve tercihine göre seçilen dolgu maddesi, bir enjektör aracılığıyla cilt altına uygulanıyor. Dolgu, kırışıklık hattı boyunca uygulanabileceği gibi şekil veya hacim verilmek istenen bölgelere de enjekte edilebiliyor. Ancak güvenilir uygulama için kesinlikle profesyonel estetik ve sağlık merkezlerinin tercih edilmesi gerekiyor.
Yüz dolgularında kullanılan malzeme ise, cilt bakımından da çok yakın bir şekilde tanıdığımız hyaluronik asit. Hylauronik asit moleküllerinin su tutma cildi dolgunlaştırma özelliğinden, bu estetik uygulamalarda maksimum faydaya ulaşılmış oluyor.

Dolgu Ne İşe Yarar?

Yaşa bağlı cilt problemlerinin temelinde, ciltteki doku ve hacim kaybı yatıyor. Dolgu ise bu kayıpların yerini doldurarak fayda sağlıyor. Buna göre çizgi ve kırışıkların altını destekleyen yüz dolguları, sarkmaların toparlanmasında da etkili oluyor. Doldurma işleminin yanı sıra kolajen üretimini de desteklediğinden, etkisi geçtikten sonra da daha genç bir görünüm veriyor. Ayrıca dolgu, yüzün daha belirgin bir kontüre sahip olması amacıyla da yapılabiliyor.

Dolgu Nerelere Uygulanır?

• Elmacık kemiği dolgusu (Yüz hatlarını belirginleştirir.)
• Nazolabial dolgu (burun kenarlarından başlayarak ağız kenarlarına uzanan çizgileri yok eder.)
• Gözaltı dolgusu (Göz altındaki çukur ve koyu halkaların görünümünü iyileştirir.)
• Jawline dolgusu (Yüz hatlarını keskinleştirmek amacıyla çene hattına uygulanır.)
• Yanak dolgusu (Çökme ve sarkmaların toparlanmasını sağlar.)
• Dudak dolgusu (Daha dolgun dudaklara sahip olunması amaçlanır.)
• Kaş arası dolgusu (İki kaşın arasındaki çizginin yok edilmesini sağlar.)
• Burun dolgusu (Burundaki şekil bozuklukları ve düşüklüğü giderir.)
Yüz dolgusu; bu bölgelere ek olarak, kaz ayağı ve alın gibi ihtiyaç duyulan her bölgede kullanılıyor. Ayrıca yüzün yanı sıra vücudun hemen her kısmında etkili oluyor.

Dolgu Çeşitleri Nelerdir?

Hyalüronik Asit (HA): Geçici dolgu olmasının yanı sıra en çok HA tercih ediliyor. FDA onaylı ve hayvansal olmayan bu dolgu, güvenilir ve doğal olmasının yanı sıra cilde nem ve elastikiyet sağlıyor. Konsantrasyon dozajına göre etkisi 4 ay ila 1,5 yıl sürüyor.
Polikaprolakton: Yarı kalıcı olma özelliği taşıyor. Vücudun doğal reaksiyonunu kullanarak kolajen üretimini tetikliyor. Uygulama yoğunluğuna göre 1 ila 4 yıl boyunca kalıcı oluyor.
Kalsiyum Hidroksiapatit (CaHA): Yarı kalıcı dolgular arasında yer alıyor. İçerisinde mikro tanecikler ve jel barındırıyor. Kalsiyum ve fosfat içerdiğinden cilde tamamen uyumlu olan bu dolgu, tek uygulama ile dahi uzun süre kalıcılık sağlıyor. Etkisi ortalama 1,5 yıl süren bu işlem, tekrarlandığında daha uzun süre kalıyor.
Polilaktik Asit: Yarı kalıcı dolgulardan bir diğerini oluşturuyor. Mimikleri dondurmadan ya da sınırlandırmadan vücudun kolajen üretimini canlandırıyor. Cilt düzleştirici mikropartiküller barındıran bu dolgu; kademeli tedavi gerektirerek, ortalama 3 uygulamada 2 yıldan daha fazla kalıyor.

Dolgu Yan Etkileri veya Zararları

Dolgu zararları az olması bakımından en çok tercih edilen medikal yöntemlerden biri. Dolgu yaptıranlar, işlemin yapıldığı aynı gün normal hayatlarına dönebiliyor. Dolgudan hemen sonra hafif kızarıklık ve ödem oluşması dışında genelde ağrı oluşmuyor. Ancak kişiye göre tehlike arz etmeyen morluk veya hassasiyete neden olabiliyor. 15-20 dakika süren bu işlem, türüne göre maksimum 2-3 haftada doğal ve genç bir görünüm sağlıyor.
Dolgu öncesi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı noktalar ise şöyle: İşlemden yaklaşık bir hafta önce kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi, ayrıca yeşil çay ve ginseng gibi içeceklerin de tüketilmemesi gerekiyor. İşlemden hemen sonrasında ise ağır spor ve aşırı mimik yapmaktan kaçınılmalı. Isıya ve güneşe maruz kalınmaması da çok büyük önem taşıyor.

Yazılarımızdan Haberdar Olun!

Bize Sorun!